Ruccolás-gorgonzolás pite

Ez a recept tőlem származik. Ezt itt és most kijelentem. Remélem, senki nem fog plágium vádjával nekem esni, de tényleg úgy gondolom, hogy ez az étel az én gasztro fantáziám szüleménye. El is mondom, miért.

Van egy receptes füzetem, amibe mindenhonnan lejegyzek recepteket: főzőműsorokból, újságokból, élelmiszerboltok reklámújságjaiból. Úgy emlékeztem, hogy a receptek között van egy ruccolás-gorgonzolás tészta étel, ráadásul valahol az elején, a bal oldalon, a lap tetején (az már általános iskolában kiderült rólam, hogy ha egy tananyagra nem is emlékeztem, azt mindig meg tudtam mondani, hogy a könyvben melyik oldalon, és azon belül is pontosan, hol olvastam róla). Emlékeztem a pontos leírásra, meg is vettem a hozzávalókat, és meg is sütöttem a pitét. Mielőtt leültem volna megírni a blogra a receptet, ellenőrizni akartam, hogy tényleg jól emlékeztem-e mindenre, de a receptet nem találtam a füzetemben. Azon az oldalon, ahol azt hittem, hogy ez áll, egy penne recept volt, ami a gorgonzolán kívül semmiben sem hasonlít ehhez. Átlapoztam az egészet, és még ehhez hasonló ételt sem találtam benne, és hiába agyaltam azon, hol hallhattam erről, nem jut eszembe. Ezért nyilvánítom hát ez a receptet a sajátomnak.
Akár így van, akár nem próbáljátok ki, mert szerintem nagyon finom. 

img_0945.JPG

Hozzávalók
Fél csomag leveles tészta
200 gr ruccola
2 dl tejszín
15 dkg gorgonzola
bors, szerecsendió

Elkészítés
Ha fagyasztott leveles tésztát használsz, ne felejtsd el időben kivenni a fagyasztóból, hiszen kiolvadt formában lesz rá szükséged.
A tejszínt öntsd egy lábosba, melegítsd fel, majd morzsold el benne a gorgonzolát. Ízesítsd borssal és szerecsendióval, majd főzd krémesre. Mivel a gorgonzola sós sajt, a sót most felejts el. :)
A leveles tésztát egy lisztezett deszkán nyújtsd ki akkorára, hogy ha beleteszed egy közepes méretű, magas falú tepsibe – de használhatsz kerek piteformát is – akkor a szélei kilógjanak belőle (én olyan tésztát szoktam venni, ami több lapból áll, abból két lapot szoktam kinyújtani, a tepsiben pedig kb. 1 cm-es fedéssel helyezem el, az illesztésnél pedig jól összenyomkodom). A megmosott és megszárított ruccolát szórd a tésztára, majd öntsd rá a tejszínes krémet. A tészta szélét a tepsi falánál hullámosra hajtogasd vissza.

Így mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe. 15-20 perc alatt a tészta ropogósra sül. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (97) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (21) húsok (84) ital (46) karácsony (33) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (100) leves (36) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (41) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (25) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő