Kovászos uborka krémleves

Néhány évvel ezelőtt barátaink, Ági és Ádám mesélték, hogy nyáron, ha a balatoni telkükön nyaralnak, mindig elmennek a Kistücsökbe, ahol biztos, hogy kovászos uborka krémlevessel indítanak. Akkor nagyon furcsállottuk, hogy lehet, és egyáltalán miért kell a világ legjobb savanyúságából egy tejszínes levest készíteni. Ádámék azonban egy kerti partin megkínáltak a saját verziójukkal, és azóta magam is sokszor készítem, mert igen, a kovászos uborka tejszínesen is finom, nem csak úgy, ha a hűs, savanyított zöldség roppan a szájban.

Ráadásul roppant egyszerű, nagy melegben kifejezetten jó, hogy nem kell bekapcsolni a sütőt, hiszen csak egy turmixgép kell hozzá.

8-10 db kovászos uborkát vágj fel apró darabokra és tedd a turmixba. Önts rá néhány merőkanállal az uborka levéből és dolgozd össze, míg sima nem lesz. Adj hozzá a 2 dl tejszínt, vagy natúr joghurtot és keverd össze. Ha túl sűrű, tegyél még bele az uborkaléből.img_0508.JPG

TIPP: felturbózhatod egy kis fokhagymával, tálaláskor pedig csepegtethetsz egy kis olíva olajat is a tetejére.

Ha a kovászos uborkát is te csinálnád, kattints ide a receptért. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő