Meggyleves

Vannak olyan ételek, melyek idényszerűek, de sosem maradhatnak le az asztalról. Ilyen a friss zöldborsó főzelék, a lecsó, a kovászos uborka és természetesen a meggyleves.

Egyébként sem tudnám meggyleves nélkül elképzelni a nyarat, a mai kánikula pedig egyértelműen a savanykás, jéghideg levesért kiállt. Sok tejszínhabbal nem éppen fogyókúrás étel, de nyáron eleve kevesebbet eszik az ember, így júliusban, amikor érik a meggy, megengedhetjük magunknak. :)

img_0439.JPG

Hozzávalók
1 kg meggy
1 doboz tejföl vagy 2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
víz, cukor, fahéj, szegfűszeg

Elkészítés
A kimagozott meggyet tedd egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a gyümölcsöt. Ízlés szerint cukrozd, adj hozzá 1 kávéskanál őrölt fahájat és szegfűszeget. Forrald fel, és főzd addig, míg megpuhul a meggy. Ilyenkor kóstold meg, és ha nem találod elég édesnek, vagy fűszeresnek, igazíts az ízeken. Ha elkészült, hagyd kicsit kihűlni.
Egy csapott evőkanál lisztet, keverj el egy pohár tejföllel vagy tejszínnel, majd öntsd a leveshez – kézi habverővel folyamatosan kevergesd, hogy ne legyen csomós. Forrald fel újra, majd ha teljesen kihűlt a leves, tedd egy éjszakára hűtőbe.

Tejszínhabbal és mentalevéllel tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő