A legegyszerűbb és legjobb spagetti

Ha tésztát készítek, az idősebbektől mindig megkapom, hogy ez nem is olyan nagy szám, mert régen, mindenki maga gyúrta otthon a tésztát. Én viszont azt gondolom, hogy igenis nagy dolog! A mai világban, ahol a fiataloknak az jelenti az étterembe járást, hogy elmennek a McDonald’s-ba, amikor családok még hétvégére is kifőzdéből rendelik házhoz a kaját, igenis büszke vagyok arra, hogy lisztből és tojásból a két kezemmel készítek fusillit, lasagne lapokat, angyalhajat, vagy épp tagliolinit.

Szeretek alkotni, de mivel semmilyen kézműves dologhoz nincs ügyességem, ebben élem ki ezt a vágyam. Szerintem iszonyú jó érzés, hogy a saját kezem alatt válik a szálló liszt és a nedves tojás egy olyan homogén eleggyé, ami a legjobb ételek alapanyaga. Ahogy gyúrja az ember, úgy lehet játszani az állagával: ha azt érezzük, hogy túl nedves és hozzá tapad a tészta a kezünkhöz, apránként, liszt hozzáadásával tudjuk beállítani a megfelelő keménységet.

Emlékszem életem első tésztájára, amit tavaly év elején készítettem: fülig ért a szám az örömtől, ahogy húztam ki a tésztagépből a 6 mm vékony tésztát. Azt mondják, hogy a sport örömmel tölti el az embert, mert endorfint szabadít fel. Ez nálam igaz a tésztakészítésre is, akár sportot is űznék belőle. Próbáld ki te is, hidd el, nem ördöngösség! Az alap tészta készítésének receptje itt van, most a világ leggyorsabb és legfinomabb spagetti szószának a receptjét írom le: Bucatini all’amatriciana, azaz spagetti chilivel, baconnal és paradicsom szósszal.

img_0365.JPG

Hozzávalók
Spagetti tészta
1 fej vöröshagyma apróra vágva
4-5 szelet bacon felkockázva
1 chili
0,5 dl fehérbor
4 lédús paradicsom

Elkészítés
Főzd ki a tésztát lobogó, sós vízben. Sóból nyugodtan tegyél akár 1-2 evőkanállal is a vízbe, ha saját tésztát főzöl, mert abban nincs só.
Forrósíts 1-2 evőkanál olajat egy serpenyőben, és dobd rá a hagymát, majd a bacont. Pirítsd meg kicsit őket, majd locsold meg a fehérborral. Sózd és borsozd. Míg tovább pirul, kockázd fel a paradicsomokat, majd tedd azt is a serpenyőbe. Ezután mehet bele chili: ha a csípőset szereted, mehetnek bele a magok, ha nem, akkor kapard ki. A szószt rotyogtasd 10-12 percig.
Ha összeértek az ízek, mehet bele a kifőtt tészta és két-három evőkanál a főzőléből.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (98) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (84) ital (46) karácsony (29) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (23) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő