Hagymás, sajtos, tejszínes hús

Azért szeretem ezt az ételt, mert sokféle képen variálható attól függően, milyen húst, sajtot és hagymát választunk hozzá. Így mindig más ízt kapunk, amitől nem lehet megunni ezt a fogást. Ráadásul szuper gyorsan elkészíthető, ezért akkor szoktam csinálni, ha nincs időm a hús és a zöldségek megtisztításával bajlódni. Csak össze kell dobni a hozzávalókat egy hőálló edénybe, és zsupsz a sütőbe. :) 

Hozzávalók
25 dkg csirkemell vagy sertéshús (én legutóbb karajból csináltam)
1 fej hagyma (lehet vörös, vagy lila, póré vagy mogyoró, új vagy salotta)
10 dkg sajt (itt is bármilyet választhatsz)
2 dl tejszín

Elkészítés
A húst tisztítsd meg és vágd ujjnyi szeletekre, ha szükséges, a tenyereddel kicsit nyomkodd meg, hogy – főleg a sertés esetében – a hús rostjai fellazuljanak. Sózd és borsozd. Ha karajt csinálok, szeretem egy kicsit átsütni a szeletek mindkét oldalát forró olajban, de ez a lépés, akár el is hagyható. 
Átstve, vagy nyersen tedd a hússzeleteket egy tűzálló tálba, halmozd rá a karikára vágott hagymát, majd a vékonyan felszeletelt sajtot.

img_0229.JPG

Ismét sózd és borsozd kicsit, majd öntsd le a tejszínnel. Takard le a tálat egy alufóliával, tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Ha csirkét választottál 15 perc után, ha sertés húst 30 perc után vedd le a fóliát és tedd vissza 5-10 percre, hogy megpiruljon a sajt.

img_0234.JPG


Tepsiben sült krumplival tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő