Mentás zöldborsókrém leves

Rengeteg zöldborsónk volt gyerekkoromban a telkünkön, aminek a pucolásába mindig bevont engem is a nagymamám. Soha nem tiltakoztam, mert imádtam a friss, zsenge, édes ízű zöldséget. Frissen és nyersen a legfinomabb, ezért fordulhatott elő, hogy pucolás közben több kerül a hasamba, mint a tálba. Ez történt volna hévégén is a piacon vett friss borsóval, de minden erőmet összeszedtem ahhoz, hogy a borsó megmaradjon az egyik kedvenc levesemhez. 
Hiába krémleves, hiába melegen esszük, mégis szerintem igazi nyári fogás, mert a sok menta hűsítő ízt ad neki.

img_0222.JPG

Hozzávalók
25 dkg zöldborsó
1 csokor menta
2 dl tejszín

Elkészítés
A borsót és a mentát tedd egy lábosba, sózd, borsozd, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldséget és tedd fel főni. Nem kell neki sok idő, a friss borsó 8-10 perc alatt megpuhul.
Ha kész, egy botmixerrel turmixold össze, add hozzá a tejszínt és forrald össze.
Tálaláskor mentalevelekkel díszítsd.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő