Epres túrógombóc

Szeretem a túrós dolgokat, de a túrógombóccal mindig a pirított prézli „bunda” volt a problémám. Szerintem elrontja az ételt. Néhány éve egy rendezvényen azonban megtaláltam a nekem való túrógombócot, és azóta nem is készítem máshogy, csak így: eperrel töltve, eperöntettel.

img_0223.JPG

Hozzávalók
250 gr túró
40 gr búzadara vagy zsemlemorzsa
1 tojás
2 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
8 szem eper a gombócokhoz
10-15 dkg eper a szószhoz

Elkészítés
Egy tálban keverd el a túrót, a búzadarát, a cukrot, a tojás sárgáját és a citromot. Fél-1 órára tedd félre, hogy a dara/morzsa kicsit megdagadjon. Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojás fehérjét, és óvatosan keverd bele a túróba.
A túrót oszd el nyolc részre, és formázz a halmokból gombócokat úgy, hogy minden gombóc közepébe 1-1 szem epret gyúrsz. Én most nagyon nagy epreket kaptam, így csak egy fél szemmel töltöttem meg a gombócokat. Lobogó vízben főzd 2-3 percig, míg a gombócok fel nem jönnek a víz tetejére.
A maradék epret tedd egy tálba és botmixerrel pürésítsd. Ha megfőttek a gombócok, tedd őket egy tányérra és öntsd le az epervelővel.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (98) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (84) ital (46) karácsony (29) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (23) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő