Kókuszgolyó

A legelső kép a konyhában 3 éves korom körül készült rólam, amikor egy sámlin állva, köténnyel a nyakamban segítek húst panírozni. Azt nem tudom, hogy ez volt-e az első alkalom, hogy besegítettem a főzésben, de azt biztos, hogy már ott megfogott valami.

Pár évvel később a születésnapomra egy gyerekeknek szóló szakácskönyvet is kaptam, amiből a kókuszgolyó lett a kedvenc receptem. Iskolai farsangokra, szülinapi zsúrokra és szilveszteri mókákra is elkészítettem rendszeresen még gyerekként.

A mai napig az egyik kedvenc édességem. Apró golyókat szeretek készíteni, amiket tényleg egy falattal el lehet pusztítani. 

img_3204.JPG

Hozzávalók
1/2 kg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg Rama
1 meggybefőtt leve

Elkészítés
Mérd ki egy tálban a kekszet, porcukrot és kakaóport, majd jól keverd össze. Ezután morzsold el benne a puha vajat. A meggybefőtt levét apránként add hozzá addig, míg egy puha masszát nem kapsz. Akkor jó, ha egy kicsit hozzá ragad a tészta a kezedhez, mert a keksz be fogja szívni a befőtt levét, így biztos, hogy nem lesz száraz.
A masszából formálj kis golyókat és forgasd meg kókuszreszelékben.

Ez a gyerekeknek is jó móka, készítsd el velük!

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő