Négy szuper szendvicskrém

Itt a jó idő, kezdődnek a kerti bulik, melyek szerintem nem csak a grillezésben/bográcsozásban merülhetnek ki. Vendégeinket várhatjuk finomabbnál-finomabb harapnivalókkal. Előételnek kínálhatunk különböző kencéket friss, ropogós baguette-tel, ciabatta-val, vagy vajas kiflivel. Mellé jól csúszik valamilyen kézműves sör, rosé vagy cider. Négyet kiválasztottam a kedvenceim közül, készítsd el te is vendégeidnek!

Tonhal krém
Ezt annyi féle módon szoktam készíteni, hogy hirtelen nem is tudom, melyik verziót osszam meg veletek. :)
Az biztos, hogy egy tábla teszek egy kis konzerv tonhalat, amiről előtte leöntöttem az olajat, majd jól összetöröm. Hozzáadok egy tubus krémsajtot, belecsavarom egy fél citrom levét, sózom, borsozom és összekeverem. Innentől viszont mindig változik a recept, mert épp azt adok hozzá, amit találok otthon. Mivel hosszú sorokon keresztül írhatnám a hozzávalókat, inkább leírok néhány kombinációt:

  • aprított lilahagyma, vagy újhagyma, kukorica konzerv
  • snidling, chili, kápia vagy piros kaliforniai paprika
  • petrezselyem, felaprított olajbogyó (ha szereted a kapri bogyót, lehet az is) és szárított paradicsom


Az én körözöttem
Keverj össze egy tálban fele-fele arányban tehén-, és juhtúrót annyi tejföllel (1-2 evőkanál), hogy egy lágy, de kenhető masszát kapj. Adj hozzá 2-3 szál apróra vágott újhagymát, vagy ha az már nincs, akkor egy kisebb, felaprított lilahagymát, 3-4 kávéskanál fűszerpaprikát, ha fokoznád az ízeket egy kis füstölt paprikát is tehetsz bele. Sózd, borsozd, és jól keverd össze. Szoktak bele köménymagot is tenni, de én úgy nem szeretem, viszont, ha bírod a csípőset, mehet bele egy kis chili vagy rózsa harissa (ez egy tunéziai, kellemesen csípős chili krém, a Culinarisban kapható, én a Belazu márkát szoktam venni).

img_2976.JPG

img_2977.JPG

 

Tojáskrém
A tojásokat vágd félbe és vedd ki a sárgájukat. Villával törd össze és keverd el vajjal (dupla annyi vajat használj, mint a tojás sárgájának a mennyisége), 1 kanál mustárral, egy kis rózsa harissával, majd sózd, borsozd ízlés szerint. A tojás fehérjét kockázd fel nagyon apróra, és add hozzá a vajas keverékhez.

Avokádó krém
Az avokádó krémmel nem szoktam sokat bajlódni, és nem készítek mindig tökéletes guacamole-t újhagymával, paradicsommal, chilivel és korianderrel. Ha egyszerűbb avokádó krémre vágyom, csak fogom az érett zöldséget, hosszában elvágom, a két felét ellentétes irányba csavarva elválasztom egymástól. Kiveszem a magját, majd egy kanállal kiemelem a húsát a héjából. Villával összetöröm, sózom, borsozom és rácsavarom egy lime levét. Pirítóssal isteni.

img_3084.JPG

 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő