Sertés szűz baconba tekert spárgával

Igazi férfias fogás még a spárga köret ellenére is, mert a hús mellett a bacon dominál az ételben.

Imádom az édességet, egy napra sem tudok lemondani róla, és mostanában igencsak meglódult a sütési kedvem. Ez a receptek között is kezd meglátszani, mert mostanában szinte csak sütiket posztoltam. Ezért úgy éreztem, itt az ideje, valami férfias fogásnak! Hétvégén bevetettem magam a piacra és egy halom finomsággal tértem haza. Többek között egy darab sertés szűz, bacon és két csomag - egy zöld és egy fehér - került a kosaramba, amit roppant egyszerűen készítettem el.

img_3021.JPG

Hozzávalók
egy szép darab sertés szűz
zöld és/vagy fehér spárga (én jobban szeretem a zöldet, de most annyira szép volt a fehér, hogy nem tudtam neki ellenállni)
10 dkg bacon
só, bors, olívaolaj

Elkészítés
A húst mosd meg és egy hosszú, vékony pengéjű, nagyon éles késsel szedd le róla a felesleges zsírt és hártyákat. Ezt a legkönnyebben úgy tudod megtenni, hogy óvatosan a hártya alá bököd a kést, majd hosszú mozdulatokkal a kés élést kicsit felfelé tartva – nehogy a húsba is belevágj – elkezded levágni a zsírt. Ha ezzel megvagy, a húst sózd és borsozd, majd egy serpenyőben forró olajban hirtelen süsd le minden oldalát. Ez a művelet nem tart tovább 2-3 percnél. Ha szép, barnás kérget kapott a hús, vedd ki, és óvatosan tekerd be baconnel, tedd egy tepsibe és locsold meg kevés olívaolajjal. Az edényt letakarva told be 15 percre 180 fokos sütőbe.

img_3016.JPG


A spárgát mosd meg, szárítsd le és vágd le a zöldség fás végét. Onnan tudod, hogy melyik a fás rész, hogy a kés pengéjét, ha finoman rányomod, nem hagy nyomot a zöldségen, érzed, hogy a szár azon része kemény. A zsenge részeket vagy kis kötegekben tekert be a baconbe, vagy tedd egy tepsibe. Mehet rá só, bors, olívaolaj majd ha az utóbbi verzit választottad, szépen takargasd be 3-4 szelet baconnel. Így tedd a sütőbe a hús mellé.

img_0091.JPG


15 perc eltelte után a húsról vedd le a takarást, és süsd addig, míg a bacon és a hús szépen megpirul, ennek kb. 5 perc kell. Ennyi idő alatt a spárga is puhára sül.

30 perc alatt kész is ez a remek fogás, amit még egy munkanap után vacsorára is össze lehet dobni.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (102) fűszer (21) gasztro túra (7) halak (22) húsok (90) ital (46) karácsony (33) kenyér (54) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (106) leves (40) négy szuper (23) nektek (44) pastamía (46) pénteki gyors (46) reggeli (36) saláta (26) tipp (34) ünnep (33) vega (87) vendégváró (21) Címkefelhő