Mac & cheese
2016. május 05. írta: Városi konyha

Mac & cheese

Azaz, sajtos makaróni.

Méghozzá ez utóbbiból nem akármilyen és akármennyi. Sokféle és jó sok, ez az amerikaiak sajtos tésztájának lényege. Milyen jó is lett volna, ha ilyet kaptunk volna a menzán a sajtos-tejfölös tészta helyett. :D Ma már ezt is el tudnám úgy készíteni, hogy szívesen megegyem, de nem teszem, mert az amerikai, krémes mac and cheese extrán sajtos, egyszerűen szuperfinom! Az, hogy milyen sajtokat teszel bele, csak rajtad múlik, a lényeg hogy mindegyik karakteres, ízes, illatos legyen. A mennyiséggel se bánj csínján, most kivételesen a több, néha jobb mondás érvényes! :)

mac_and_cheese_1.JPG

Hozzávalók
fél csomag mini macaroni, vagy szarvacska tészta
200 g cheddar, gouda, ementáli és parmezán sajt
1-2 gerezd fokhagyma
30 g vaj
30 g liszt
3 dl tej
só, bors

Elkészítés
Először egy besamelt kell összedobni: olvaszd fel egy lábosban a vajat, húzd le a lángról, kézi habverővel keverd bele a lisztet. Ezután óvatosan add hozzá a tejet úgy, hogy közben folyamatosan kevergeted. Tedd vissza a lángra, forrald fel, és főzd addig, míg be nem sűrűsödik. Ha elkészült, nyomd bele a fokhagymát, sózd, borsozd, majd reszeld bele a sajtokat. Keverd addig, amíg a sajtok el nem olvadnak a forró mártásban. 
Lobogó, sós vízben főzd ki a tésztát (ha úgy érzed, lassan forr fel a tészta főzővize, klikk ide egy tippért). A kész tésztát, keverd bele a mártásba.
Parmezánnal megszórva tálald.

süti beállítások módosítása