Banánkenyér

Ki tudna ellenállni bárminek, amiben banán is van. Szerintem senki, én legalábbis biztosan nem. Így voltam ezzel anyák napján is, amikor az anyukámat elvittem a Dynamo & Bake-be sütit enni. A hely reggeliző, kávézó és kerékpárkölcsönző egyben, a kínálat nem nagy, viszont annál jobb sütiket és kekszeket kínálnak. Sajttorta, répa torta, brownie, fahéjas keksz – egymás után tudtam volna mindent megkóstolni. De nem ezeket választottam, mert volt banánkenyér is, amit nem hagyhattam ki. Annyira omlós és finom, annyira banános volt, hogy azonnal keresnem kellett egy receptet, hogy elkészíthessem magam is. Persze olyat nem találtam, ami egy az egyben tetszett volna, így összegyúrtam a nekem tetsző részeket egybe. Ez lett belőle.

img_2993.JPG

Hozzávalók
125 gr liszt
125 gr zabpehely liszt
1 csomag sütőpor
4 érett banán
2 tojás
90 ml olaj (én legutóbb kókusz olajat használtam)
magvak, kandírozott gyümölcs, csoki darabok – ízlés szerint

Elkészítés
A kétféle lisztet és a sütőport keverd össze egy tálban (nekem csak zabpelyhem volt otthon, ezért megdaráltam, hogy lisztet kapjak belőle).
A banánokat tedd egy keverőtálba és egy villával nyomkodd össze. Add hozzá a két tojást és egy robotgép segítségével keverd krémesre. Ezután mehet bele az olaj, végül pedig a lisztek.
A masszát ilyenkor feldobhatod kedved szerint egy csomó mindennel. Én most banánchipset, csoki pasztillát, szeletelt mandulát és durvára vágott diót adtam hozzá – mindegyikből két jó nagy marékkal. De mehet bele bármilyen mag, kandírozott gyümölcs vagy narancshéj. Ha pedig karácsony táján készíted mézeskalács, vagy pumpkin spice fűszerkeverékkel is ízesítheted.

A masszát tedd egy kivajazott, hosszúkás sütőformába, és told a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 1 óra kell neki. Ha közben a teteje elkezdene pirulni, fedd le alufóliával.

img_2979.JPG


Annyira kár hogy illatokat nem lehet megosztani, mert az valami isteni, ami most a lakásban terjeng már fél óra sütés után.

img_2980.JPG

Kínáld melegen vanília, eper vagy csoki fagyival, de fogyasztható hidegen is kávé/tea mellé. Fagyi ugyan nem volt otthon, de nem bírtam megállni, hogy ne egyek azonnal a sütiből. :)

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő