Paprikás csirke light

Vessetek meg, de nem kifejezettem rajongok az igazi, falusi magyar konyháért. A kemencében sült csülök, a grillezett tarja, a gulyásleves, vagy a kocsonya nem tartoznak a kedvenc ételeim közé, de azért egy jó pörkölt néha napján lecsúszik - persze csak a szín hús, a cupák nélkül. Ha mégis magyaros ízekre vágyom, ezt a szuper gyors paprikás csirkét szoktam gyorsan összedobni. Aki az igazi, vidéki konyhához van szokva, biztos azt mondja erre, hogy ez én verzióm nem is paprikás csirke, de én így szeretem.

Hozzávalók
1 nagy csirkemell
1 fej vöröshagyma
só, bors,
2-3 teáskanál paprika
pörkölt kocka
1 kanál liszt
2-3 kanál tejföl

Elkészítés
Tisztítsd meg a csirkét és kockázd fel, majd aprítsd fel a vöröshagymát is. Egy magasabb serpenyőben hevíts olajat, és párold benne üvegesre a hagymát. Dobd rá a húst és pirítsd meg. Enyhén sózd és borsozd meg a húst - azért nem kell nagyon, mert a pörkölt kocka, amit beleteszünk majd, szintén sós – majd szórd meg fűszerpaprikával. Forgasd kicsit át, de vigyázz, nehogy odaégjen a paprika, mert akkor keserű lesz. Öntsd fel az egészet annyi vízzel, hogy épp ellepje a húst, és add hozzá a pörkölt kockát. A lángot tedd kicsire, a serpenyőt fedd le, és főzd 20-25 percig.
Egy tálba kanalazd bele a tejfölt, add hozzá a lisztet és 1 merőkanállal a hús levéből. Jól keverd össze, majd lassan, sűrű kevergetés mellett – használhatsz kézi habverőt is – öntsd a húsra, ezzel habarod be a szaftot. Forrald fel, várd meg, míg kicsit besűrüsödik, és kész is.
Én galuskával és csemege uborkával szeretem a legjobban, de rizst, tört krumplit, vagy tarhonyát is készíthetsz hozzá és bármilyen savanyúságot kínálhatsz mellé.

img_2803.JPG

Ha galuskát csinálnál, mérj ki 20 deka lisztet, sózd meg, üss bele egy tojást és adj hozzá kb. fél dl olajat. Annyi langyos vízzel keverd össze egy fakanállal, hogy sűrű masszát kapj. Nem baj, ha csomós marad kicsit a tészta, nem kell nagyon simára keverni. Forrásban lévő sós vízbe szaggasd bele a galuskát, főzd addig, míg a tészta feljön a víz tetejére.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő