Rántott camembert

Ha étterembe megyek, a rántott ételektől általában ódzkodom, mert vastag a panír, ami csak azért nem száraz, mert úszik az olajban, amiben ki tudja mi mindent sütöttek már előtte. Viszont szeretem a rántott húst, a rántott gombát és karfiolt, na meg a rántott camembert sajtot is. Ezeket az ételeket mindig otthon készítem, mert nem lehet elrontani, és biztos, hogy a panír alatt ott van a hús, a zöldség, vagy a sajt.

Panírozni tök egyszerű, csak kicsit „koszos” munka, ezért vegyél fel kötényt, vagy olyan ruhát, amit nem bánsz, ha piszkos lesz.

Készíts elő három mélytányért, az elsőbe szórj lisztet, a másodikba üss bele 1-2 tojást és verd fel, a harmadikba pedig szórj zsemlemorzsát. Ez utóbbit készítheted magad is: ehhez száríts meg néhány szelet kenyeret – ez lehet, fehér, barna, burgonyás, teljes kiőrlésű – vágd nagyobb darabokra, majd egy késes aprítóval zúzd össze.

A rántott camembert-hez sültkrumpli dukál: pucolj meg fejenként 2-3 szem krumplit, mosd meg, és vágd hasábokra. Csavard egy konyharuhába, hogy jól leitasd róla a vizet. Forrósíts olajat és süsd meg a krumplit.
Az minden rántott ételre igaz, hogy azzal kell kezdeni a sütést, aminek leghosszabb a sütési ideje. Ez esetben ez a krumpli. Ha ezt készítjük el először, nem fog kihűlni, hiszen a sajtnak csak pár perc kell, míg megsül.

Amíg a krumpli sül, panírozd ki a sajtot. Kerek, egész sajtot szoktam ehhez az ételhez venni, mert a kérge összetartja, és nem fog kifolyni a belseje, illetve egy kerek sajt még egy nagyon éhes embernek is elég vacsorára. A másik trükk, ami megment attól, hogy szétdurranjon a sajt sütés közben, hogy duplán kell panírozni. Ez azt jelenti, hogy miután lisztbe majd tojásba mártottad, nem szabad rögtön prézlibe forgatni, hanem ismét lisztbe majd tojásba kell. Ne ijedj meg, hogy a panír vastag lesz! Csak pont egy olyan kérget képez a sajton, ami összetartja a forró olajban.

Ha kész a krumpli, szedd ki egy papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat, a serpenyőbe pedig mehet a helyére a sajt. 2-2 percig süsd mindkét oldalán, ennyi idő alatt a panír ropogós lesz, a sajt belseje pedig kellemesen megolvad.

Áfonyalekvárral tálald.

img_2684.JPG

TIPP: Dobd fel a panírt azzal, hogy a zsemlemorzsába darált diót keversz.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (98) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (84) ital (46) karácsony (29) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (23) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő