Mandulás zabos keksz

Nem vagyok az a típus, aki folyton a kalóriákat számolja, teljes kiőrlésű lisztet használ, vagy egészséges magvakkal helyettesíti az egészségetlennek mondott magas szénhidrát tartalmú alapanyagokat. Azt vallom, hogy az ember egye azt, amit megkíván – természetesen csak, ha nincs semmilyen érzékenysége –, mert csak akkor fog jól esni az az étel. Szerintem a jó, friss alapanyagok garantálják, hogy egészségesen étkezzünk.
Aki manapság egészségtudatosan szeretne étkezni, annak biztos, hogy szerepel az étrendjében a zabpehely. Ami egyébként tényleg egészséges, mert magas a rost tartalma, ami jó hatással van az emésztésre, csökkenti a koleszterin szintet és jó hatással van a szívre és az érrendszerünkre. Ezt jó tudni, én azonban nem ezért szoktam enni, hanem azért mert szeretem. Tejbe vagy joghurtba áztatva friss vagy asztalt gyümölcsökkel finom reggeli vagy uzsonna. De alapanyaga lehet a palacsintának, vagy annak a keksznek, amit most készítettem.

Hozzávalók
100 gr egész mandula
125 gr vaj
50 gr barnacukor
1 nagy tojás
75 gr liszt
50 gr zabpehely
¼ teáskanál sütőpor
csipet só

Elkészítés
A mandulát tedd egy száraz serpenyőbe, és pirítsd aranybarnára.
A vajat és a cukrot mérd ki egy keverőtálba és egy habverő segítségével keverd habosra. Add hozzá a tojást, majd kever tovább, míg sima masszát nem kapsz. Ekkor add hozzá a többi hozzávalót és egy fakanál segítségével forgasd össze. Egy sűrű, ragadós masszát kell, hogy kapj.
Ha már készítettél chocolate chips cookie-t, akkor tudod, hogy annak, milyen a tésztája. Na ez, pont olyan lesz.
A mandulát aprítsd fel és végül keverd azt is a tésztába.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egy kanál segítségével halmozz 9 tészta gombócot a tepsibe. Vizezd be a mutató ujjad és lapítsd ki a tésztát. Told 190 fokos sütőbe és süsd készre 8-10 perc alatt.

img_2690.JPG


Ebből a mennyiségből 18 db keksz lesz, amit két tepsiben tudsz sütni.Légkeverés ide, vagy oda, én félidőben mindig megcserélem a tepsiket, hogy egyenletesen süljenek meg.

img_2692.JPG

TIPP: a mandulát cserélheted csokoládéra, dióra, mogyoróra, asztalt gyümölcsre, vagy akár reszelt narancs vagy citrom héjra.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő