Gyors chilis bab

Nem vagyok az, akit gyerekkorában fakanállal kergettek az asztal körül, ha nem ette meg a méregdrága, orosz Beluga-kaviárt. Ugyan azt vallom, hogy finom étel csak jó alapanyagokból készülhet, de nem vetem meg a félkész termékek, konzervek bevetését egy-egy ételnél.

Mivel napi 8 órában dolgozom, de mellette a főzés is része a mindennapjaimnak, néha olyan fortélyokhoz folyamodok, melyekkel gyorsabban elkészíthetem a vacsorát: azaz előkerül a szekrényből a tubusos krém, paszta, leveskocka, konzerv, a fagyasztóból pedig a mirelit zöldség, ami megkönnyíti a munkát a konyhában. Ma már ezekből is beszerezhetők minőségi termékek, így ezek használata nem jelenti azt, hogy egészségtelenül étkezünk, vagy nem tudunk főzni, csupán felgyorsítjuk azt a folyamatot, amire esténként már nincs időnk.

Mindent elkészíthetnénk persze házilag, de mégsem állunk neki minden egyes alkalommal például ketchup-ot főzni, ha virslit eszünk vacsorára. Inkább megvesszük a boltban.
Gondolj csak bele! A konzerv és mirelit alapanyagok teszik lehetővé, hogy az idénytermények ne csak abban a néhány hónapban legyenek elérhetők, amikor szezonjuk van. Így tudunk például brassóit készíteni akár novemberben is, nem pedig csak júniusban, amikor érik a friss zöldborsó. Ráadásul, ha olyan szerencsés vagy, hogy van kerted, vagy be tudsz szerezni házi termékeket, a zöldségeket, gyümölcsökat  akár magad is lefagyaszthatod, így tuti forrásból származik, amit megeszel, pedig mégis mirelit.
Az, hogy konzerv, vagy mirelit alapanyagokat használunk ételeinkhez azonban nem egyenlő azzal, hogy megvesszük a mirelit pizzát, hamburgert vagy sajtos makarónit és felmelegítjük a mikróban, ahogy Kevin MacCallister tette a Reszkessetek betörők első részében.
Bátran használjatok leveskockát, hiszen nincs mindig alaplé a mélyhűtőben, vegyetek fagyasztott leveles tésztát, vagy félkész hozzávalókat!

Nálam a chilis bab az egyik olyan házi gyorskaja, amit konzervből készítek. Persze vehetnék száraz vörösbabot, ázathatnám egy éjszakán át, készíthetném hozzá a szószt magam, de minek, ha már valaki elkészítette helyettem, amit csupán egy kicsit fel kell javítani? És, ha nem gondolkozom egy nappal előre, meg sem tudnám főzni. A félkész verzió nem tart tovább 20 percnél és hidd el, így is finom lesz.

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg darált hús
2 doboz Bonduelle vörösbab mexikói mártásban
1 doboz Bonduelle vörösbab
2-3 dl passata
morzsolt mirelit kukorica
chili
mexikói fűszervekeverék

Elkészítés
Egy nagy lábosban olajat hevítek, megpirítom rajta a darált húst, megszóróm mexikói fűszervekevékkel és néhány percig főzőm. Ráöntöm a mexikói babot, majd a sima vörösbabot, amiről előzőleg leöntöttem a levet. Ezután felöntöm a passata-val, beleteszek 3-4 marék kukoricát és ízesítem chilivel. Felforralom, majd kis lángon 10 perc alatt összefőzöm.

img_2698.JPG

Tálaláskor adok hozzá egy nagy kanál tejfölt, megszórom cheddar sajttal és tortilla chipset kínálok mellé.

TIPP: az Aldiban időszakonként nagyon jó fűszerkeverékeket lehet kapni. Ott szoktam venni azt a mexikói fűszert is, amit a chilis baboz használok.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő