Bundás kenyér másképp

Gyerekkoromban a bundás kenyerét feltét volt valamilyen főzelékhez. Igazából sosem szerettem (bocsi anyu), mert száraz kenyérből készült, amit bő olajban sütött meg anyukám. Ennek az lett a végeredménye, hogy a szikkadt kenyér csak szívta-szívta magába az olajat, ami minden harapásra szétáradt az ember szájában.

Néhány éve azonban új értelmet nyert a bundás kenyér, és főzelék feltétből a reggeli/vacsora kategóriába lépett elő, amikor a barátom megmutatta, ők hogyan eszik. Semmi száraz kenyér, semmi olajban tocsogás, helyette van sok sajt, pirosarany, mustár és ketchup.

Mivel gyorsan kell dolgozni, készíts mindent elő: vágj ujjnyi vastag szeleteket a friss kenyérből, vastagabb szeleteket a sajtból, és verd fel a tojásokat (4 normál szelet kenyérhez 3-4 tojás kell) egy tálban.

Tegyél egy teflonba annyi olajat, hogy épp csak ellepje az edény alját, és kezd el hevíteni. Ha már forró az olaj, egy szelet sajtot márts bele a tojásba, és tedd a serpenyőbe. Forgasd meg a kenyeret is a tojásban és tedd a sajtra. Pár perc után fordítsd meg a kenyeret, amire időközben rásült a sajt. Ha kész, tedd tányérra és ízlés szerint „pöttyözz” rá pirosaranyat, mustárt és ketchupot.

img_2454.JPG

Hát nem sokkal jobb ez a verzió?! A nagymamám imádja! :) Ha ott vacsorázom, szokta kérni, hogy bundás kenyeret csináljak neki.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (102) fűszer (21) gasztro túra (7) halak (22) húsok (90) ital (46) karácsony (33) kenyér (54) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (106) leves (40) négy szuper (23) nektek (44) pastamía (46) pénteki gyors (46) reggeli (36) saláta (26) tipp (34) ünnep (33) vega (87) vendégváró (21) Címkefelhő