A tojásos ételek királya

A frittata, azaz az olaszok omlettje a legjobb tojásétel, amit valaha ettem. Méltán viselhetné a királyi címet, hiszen tele van pakolva minden földi jóval. Készítheted számos változatban: zöldségekkel, hússal, sajttal. Bármit is adsz hozzá, kiadós reggeli vagy vacsora lesz belőle.

Készíts elő minden hozzávalót: vágj apróra egy fél fej hagymát, mosd meg, szeleteld fel a zöldségeket és a húst, ha teszel bele. Üss fel egy tálba 5-6 tojást sózd, borsod, verd fel, majd keverj bele reszelt parmezánt. Ha minden kész, jöhet a sütés.img_2458.JPG

Én most paprikával, olíva bogyóval, pancetta-val és bébi spenóttal készítettem.

Vegyél elő egy közepes serpenyőt, hevíts benne olíva olajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát. Ezután dobd rá a pancetta-t és a paprikát, majd süsd néhány percig. Utána jöhet a spenót. Ha már ez is megfonnyadt, öntsd rá a tojást úgy, hogy mindenhol ellepje.

img_2460.JPG

Alacsony lángon – nehogy az alja megégjen – fedő alatt süsd addig, míg a tetején is megszilárdul kicsit a tojás. Ekkor boríts a serpenyőre egy ugyan akkora, vagy nagyobb méretű tányért, és fordítsd ki rá a frittata-t. A serpenyőt tedd vissza a tűzre és óvatosan csúsztasd bele az omlettet, hogy az alja is megsüljön kicsit. 1-2 perc és kész is a királyi vacsora.

img_2462.JPG

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő