Palacsinta a tengeren túlról

A nagyobbik unokaöcsém tavaly nyáron nálunk aludt. Ugyan sokat találkozunk, de ilyen még nem volt, ezért készültünk is rendesen, hogy jól érezze magát. Mindennel próbáltunk a kedvében járni, ezért beígértük neki palacsintát. Palacsintát, ami nekünk az amerikai verziót jelenti, ugyanis szerintem sokkal könnyebb megsütni, mint a hazai verziót. Nem ég le, nem szakad, nem kell ahhoz művészet, hogy megfordítsa az ember.
Egy 5 évesnek ugyan elsőre meggyűlt a baja vele, mert a neve kimondhatatlan és még feltekerni sem lehet. Azóta persze megbarátkozott ő is az amerikai palacsintával. Próbáld ki te is!

Hozzávalók
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
3 dl tej
1 tojás
5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés
Olvaszd fel a vajat, a tojást pedig verd fel a tejjel egy kézi habverő segítségével. A száraz hozzávalókat mérd ki és keverd össze egy tálban, majd add hozzá a vajat, végül pedig a tojásos tejet. A kézi habverővel keverd a tésztát simára, forró palacsintasütőben süss kis palacsintákat belőle. Ebből a mennyiségből kb. 10 db készíthető.

 paalcsinta.JPG

Szerintem az amerikai palacsinta Nutellával a legjobb, de kipróbálhatod juharsziruppal, ahogy az amcsik eszik, vagy a mogyorókrémet kombinálhatod áfonyalekvárral, banánnal, tejszínhabbal.

img_2414.JPG

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő