Fűszeres baguette

Az olaszos ízek nem csak a főfogásokra jellemzők nálam, szívesen tálalok reggelire vagy vacsorára is a digókra jellemző ételeket. Jófajta érlelt sonka, bresaola, szalámi, bivaly mozzarella, parmezán, olíva bogyó, szárított paradicsom, antipastik és természetesen baguette. Mindez önmagában is ínycsiklandozó, de tovább fokozhatod mindezt, ha a baguette-t felturbózod egy kis fűszervajjal.

A fűszervajhoz tegyél egy tálba 2 evőkanál puha vajat (ne margarint vagy sütővajat), és adj hozzá valamilyen zöld fűszert (ez lehet fűszerkeverék, rozmaring, petrezselyem), vagy apróra vágott fokhagymát, vagy chilit, ha szereted a csípős ízeket.

img_2427.JPG
Ez itt épp bazsalikomos vaj.

A baguette-t 5-6 centinként vágd be a vastagságának 3/4-ig. Vigyázz, nehogy átvágd, különben nem fogod tudni megkenni. Az így kialakított kis „zsebeket” töltsd meg a fűszervajjal.

img_2429.JPG

Tedd a sütőbe grill fokozatra 10-12 percre.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő