Négy szuper salátaöntet

A salátának az öntet, olyan, mint a pizzának a paradicsomszósz. A saláta az öntettőt lesz ízletes, karakteres, szerethető és finom. Most mutatok négy gyors salátaöntetet, amit bármilyen zöldsalátához elkészíthetsz.
A legegyszerűbb, ha egy jól záródó befőttesüvegben méred ki a hozzávalókat, lezárod és összerázod. Az üveg még a tálalásnál is jól mutat majd.

Vinaigrette
3:1 arányban keverj össze olíva olajat (3) és valamilyen ecetes/savanyú folyadékot (1). Ez lehet citromlé, lime leve, fehér- vagy vörösborecet, bármilyen balzsamecet. Sózd és borsozd kicsit, majd jól keverd össze, míg krémes állaga nem lesz.

Francia salátaöntet
Ha elkészítetted a vinaigrette-e, már csak egy lépés, hogy francia öntet legyen belőle. Adj hozzá egy kanál angol mustárt és keverd össze.

Mézes mustáros öntet
Ezt az öntetet sem tart 1 percél tovább elkészíteni. Mérj ki 1 rész balzsamecetet, 1 rész mustárt, 1 rész mézet, 2 rész olíva olajat és jól keverd össze.

Joghurtos öntet
Mérj ki egy tálba 4 kanál joghurtot, 1 teáskanál mustárt, 1 evőkanál fehér- vagy vörösborecetet és 2 evőkanál olíva olajat. Reszeld bele egy citrom héját és jól keverd össze.

img_2355.JPG

 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (98) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (84) ital (46) karácsony (29) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (23) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő