Almás muffin

A muffin az egyik legkönnyebben elkészíthető finomság, amit mindenki szeret. Fogyaszhatjuk reggel tea vagy narancslé mellé, a délutáni kávéhoz, vagy elmajszolhatjuk uzsonnára.

Az alaprecept azért jó, mert kedved szerint bármivel felturbózhatod.

Az az almás muffin, amit ma délután a 2 és fél éves unokahúgom segítségével dobtam össze azonban kicsit eltér az alaprecepttől. Olaj helyett vaj van benne, amitől lágyabb lesz, az almától pedig és puhább és zamatosabb.

Hozzávalók:
2 tojás
20 dkg (barna)cukor
1 csomag vanilin cukor
12 dkg olvasztott vaj
2,5 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
3-4 közepes alma lereszelve

Elkészítés:
Ennél a muffinnál is érvényes az összeállítás alapszabálya. Először keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral, majd add hozzá a tejet és a vajat.  Egy másik tálban keverd össze a többi hozzávalót és lassan add a tejes keverékhez.

A masszát töltsd be egy 12-es muffin formába, majd told be 180 fokra előmelegített sütőbe. Amint a muffinok megnőnek, a tetejük pedig aranybarnára sül (20-25 perc alatt), vedd ki és hagy kihűlni.

img_2312.JPG

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő