Részeges csirke

Néhány éve csináltam egy csirkés kaját, ami nagyon ízlett. Azóta tervezgetem, hogy újra elkészítem. Viszont nemhogy a receptet nem találtam meg, arra sem emlékszem, hogy könyvből, újságból vagy a netről volt az ötlet. Így emlékezetből dobtam össze újra, és a részeges csirke nevet adtam neki, mivel egy jó nagy adag vörösborral készül.

Mily meglepő, a recept könnyű és gyorsan elkészül. Még így a konyhafelújítás közepén, hiányos felszereléssel is pillanatok alatt össze tudtam dobni. Sok hozzávaló sem kell, alap dolgok, amik szerintem minden konyhában megtalálhatók: olívabogyó, paradicsom, fűszerek.

Hozzávalók
Csirkecomb, csirkemell vagy egy kisebb egész csirke
15-20 db olívabogyó
8-10 db koktélparadicsom
Kevés passata
1,5-2 dl vörösbor
Só, bors, rozmaring, babérlevél

Elkészítés
A csirkét alaposan mosd meg, töröld szárazra, majd sózd és borsozd minden oldalát. Helyezd egy tepsibe, szórd rá az olívabogyót és a koktélparadicsomot. Tegyél mellé 2-3 ág rozmaringot, 3-4 babérlevelet, locsold meg egy kevés passatával, és egy jó nagy adag vörösborral.
Told a sütőbe 180 fokra, és süsd pirosra.

reszeges_csirke.JPG

TIPP: Ha valamilyen olaszos fűszerkeverékkel is bedörzsölöd a csirkét, még finomabb lesz!

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő