Sokáig tart, míg felforr a tészta főzővize? Nekem nem!

A minap tésztát főztem, és eszembe jutott, régen mennyit bajlódtam egy kiszuperált gáztűzhelyen azzal, hogy felforrjon egy nagy lábos víz. Kisláng, nagyláng, erős vagy gyenge fokozat mindegy volt, egy egyszerű tésztaétel elkészítése is olykor hosszú időt vett igénybe.

Néhány éve egy indukciós főzőlapon forraltam vizet, és úgy jártam, hogy kifutott, míg én térültem-fordultam a konyhában. Ekkor úgy döntöttem, kicselezem otthon az öreg gáztűzhelyemet. A lábost üresen tettem fel a lángra, a víz pedig később került bele, mégpedig forrón! Vízforralóval értem el az elektromos főzőlapok gyorsaságát, így megszűnt a hosszú várakozás. Azóta nálam is pillanatok kérdése egy nagy lábos forrásban lévő víz.

Azért fontos, hogy lábost üresen, vagy egy kis vízzel az alján tedd fel a lángra, míg a vizet forralod, hogy átmelegedjen, és az edény hideg fala ne hűtse le a vizet. Amikor a felforrt vizet beleöltöd vigyázz, mert spriccelhet.

Ezzel a módszerrel, még úgy is sok időt takaríthatsz meg, ha nagyobb lábosban főzöl, és több körben kell vizet forralni. Az egész annyi ideig tart, míg a tészta aldente nem lesz, azaz kb. 6-8 perc. Ha gáztűzhelyed van, próbáld ki, meglátod, mennyivel hamarabb ülhettek a terített asztalhoz!

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (102) fűszer (21) gasztro túra (7) halak (22) húsok (90) ital (46) karácsony (33) kenyér (54) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (106) leves (40) négy szuper (23) nektek (44) pastamía (46) pénteki gyors (46) reggeli (36) saláta (26) tipp (34) ünnep (33) vega (87) vendégváró (21) Címkefelhő