Pasta mania - Ravioli

Természetesen saját magam gyúrt tésztából készítem a raviolit is. Az alaptészta készítését, és azt, hogy milyen a jó tészta, már bemutattam. Most azt olvashatjátok el, hogy készítem a raviolit.

Bár gondolhatnád, de a ravioli készítés nem pepecselős munka. Akkor sem, ha nincsenek hozzá hiper-szuper eszközeid. A töltelék az évszakhoz illő lehet, én most ricottás-spenótosat készítettem.

A töltelék: egy doboz bébispenótot vajon megpárolok, majd hagyom kihűlni. Utána összekeverem ricottával, sózom, borsozom és kész is!

A szuper tésztás kütyüimmel így készül a ravioli: kinyújtom a tésztát 5/6-os vékonyságúra, mindig csak annyit, amennyit épp meg tudok tölteni, különben a tészta megszárad és nem ragad össze (az első próbálkozásunkkor pórul is jártunk, mert a kinyújtott tésztalapok megszáradtak). Azt a tésztát, amit nem használok, most is alufóliába csavarva pihentetem. A kinyújtott tésztát két részre vágom, az egyikkel kibélelem a ravioli tabletet, egy kiskanál segítségével beleteszem a ricottás tölteléket, annyit, hogy kiszorítsa a levegőt a kis mélyedésekből. Ezután ráteszem a tészta másik felét, és egy sodrófa segítségével összenyomom a tésztát, majd kiforgatom a formából.

img_1561.JPG

Mindezt elkészítheted ilyen eszközök nélkül is, csupán egy kis karmunka kell hozzá. :) A tésztát nyújtódeszkán olyan vékonyra nyújtsd, hogy ha a szélét megfújod, elváljon a deszráról. A tésztából vágj kb. 10 cm-es csíkokat, a tölteléket kis halmokban 3-3 cm távolságban helyezd az egyik felére. Most ráhajthatod a tészta másik felét. Nyomkodd össze jól a kis töltelék halmok körül. Arra figyelj, hogy a levegőt ki kell nyomni a két réteg közül. Ha nem elég nedves a tészta, egy kis vízzel megkenheted a szélét, hogy jobban tapadjon. Ha a tészta szélét megnyomkodod villával, szép, formás raviolikat kapsz.

Most már nincs más hátra, mint a kis tésztákat forró, sós vízben (nem kell szerénykedn, mivel a tésztában nincs só, bőven szórhatsz főzővízbe) 3-5 perc alatt főzd készre. A ravioli akkor jó, ha feljön a víz tetejére.

Én kockázott paradicsommal, parmezánnal és barna vajjal (vajat felolvasztok, és addig főzöm, míg a színe aranybarna, az íze pedig kellemesen édeskés nem lesz) meglocsolva tálalom.

img_1562.JPG

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (117) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (105) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (119) leves (47) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (46) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő