Tonhalas tésztasaláta
Tonhalas tésztasaláta

Legyen ebéd, vagy vacsora ezt a finom salit gyorsan össze tudod dobni. 

Ugyan nagyon szeretek a konyhában tevékenykedni, de van, amikor nekem sincs kedvem órákat állni a tűzhely előtt, vagy nincs időm hosszabb műveleteket igénylő ételket készíteni. Enni azonban annál jobban szeretek, ezért ilyen esetekben is valami finomságnak kell az asztara kerülnie.
Tuti befutó ez a szuper gyors tésztasaláta, amit bármikor el lehet készíteni az idény zöldségek ...

Így készíts csíkos tésztát
Így készíts csíkos tésztát

Zöld-fehér, piros-fehér, fekete-zöld, fekete-fehér, piros-zöld-fehér, fekete-zöld-piros..... Te milyen színekben készítenél csíkos tésztát? 

Ha már készítettünk többféle színes tésztát, zöldet, pirosat, feketét, hogy csak a legelterjedtebb színeket említsem, most miért ne variáljuk őket, hogy ne csak az ízekkel, hanem a látvánnyal is elkápráztassuk családunkat, barátainkat.

A módszer az egyszínű tészta készítésénél kicsit hosszabb, de ...

Csirkés tortilla leves
Csirkés tortilla leves

Szeretem azokat a leveseket, amik már-már főfogásnak is beillenek, annyira tartalmasak. Talán azért, mert utánuk lehet bűnözi. Néhány palacsinta, vagy fánk követ egy jó nagy tányér gulyáslevest, nem igaz?

Ez a csirkás tortilla leves is tele van finomsággal, a leve sűrű, és ha belakmározik belőle az ember, tényleg nem nagyon vágyik második fogásra, csak valami finomságra. :)

tortilla_leves.jpg

Hozzávalók - 4 főnek
1/2 csirkemell
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ...

Boeuf buorguignon
Boeuf buorguignon

Vörösboros marharagu Julia Child módra.

A Julie és Julia című filmet, mely az amerikai szakácskönyv író és téves séf, Julia Child életét mutatja be – és igazán ezekért a részekért érdemes megnézni a filmet – már vagy tízszer láttam. Azóta vágyom arra a bizonyos boeuf bourguignon-ra, ami meggyőzte végül a több, mint 10 évig készülő, tetemes méretű szakácskönyvének kiadóját arról, hogy megjelentessék azt.

A könyv a francia konyhaművészetet ...

Mentesen is finom
Mentesen is finom

Az 5 kedvenc mentes termékem.

Nemrég az Instán felröppent egy kérdés: mi az egészséges? Nagyon nehéz erre jó, helyes, vagy egyértelmű választ adni, hiszen ahány ember, annyi értelmezése van ennek a fogalomnak. Azonban a kommentek jól mutatták, amit én is gondolok: egyfajta mértékletesség, ami a végletektől mentes, és néha az édes bűnözés is belefér.

Nem hiszem, hogy attól leszünk egészségesek, ha reggeltől estig répát rágcsálunk, növényi alapú ...

Kínai gőzgombóc
Kínai gőzgombóc

A kis, gőzölt batyukba tölthetsz húst, halat, vagy zöldséget is. Én most az első verziót készítettem. 

A barátnőimmel néhány éve jártuk a Momotaro étteremben, ahol akkor a város legjobb kínai töltött gombócát készítették. Akkor nem nagyon volt másik, hasonló kínálatú étterem (most már ott a Sao és a Khan), ahol nem a magyar ízlésre formált édes-savanyú csirkét lehet kapni, hanem tényleg meg lehet ismerni az ázsiai ízvilágot. 

Azóta a ...

Bomboloni, az olasz fánk
Bomboloni, az olasz fánk

Ha karnevál, akkor Velence, ha Velence, akkor pedig bomboloni. Ha idén egy fánkot sütsz, ezt próbáld ki!

Az olasz bomboloni hasonlít a mi szalagos fánkunkhoz, ám tésztája kicsit tömörebb, sütés közben pedig kis labdává formálódik. A fánk labdákat megtöltik, így lesz igazi kalóriabomba - ahogy a neve is utal rá. :) De hát farsang van, és ilyenkor megengedhetjük magunknak. 

A legjobb töltelékek hozzá: házi lekvár, sós karamell krém, mogyorókrém, ...

Eclair fánk
Eclair fánk

A farsangi fánkok királynője.

Idén farsangkor úgy gondoltam, valami különlegeset is sütök, így a franciák fánkjára az eclair-re esett a választás. Ez a fánk nekem mindig is cukrászdai süti volt, otthon sosem ettünk ilyet, csak a szintén égetett tésztából készített testvérét, a képviselő fánkot. Pedig, ha az ember egyszer rájön az égetett tészta készítésének nyitjára, az eclair fánk is felkerülhet a repertoárba.

Égetett tésztát készíteni nem ...

Csörögefánk
Csörögefánk

Nincs farsang csörögefánk nélkül!

A csörögefánk nem tartozik épp a kedvenceim közé, de anyukám minden évben süt. Családi hagyomány, hogy nem múlhat el nálunk a farsangi időszak csöröge nélkül, amit a nyáron eltett házi baracklekvárba mártogatva eszünk. 

A csöröge a nevét arról a hangról kapta, ahogy sül az olajban. Mivel a tészta vékony, hamar átsül, és zörgő hangot ad ki a lábosban. Hát innen a csöröge, aminek a receptje a családunkban ...

Banános zabpalacsinta
Banános zabpalacsinta

Palacsinta egészségesen zabbal és banánnal.

Néha rákattanok a zabpehelyre. Most is épp egy ilyen időszakom van, szinte nem múlik úgy el nap, hogy ne kerülne zabpehely a turmixba, vagy a joghurtba. Valószínűleg azért vágyom rá ennyire, mert a szervezetemnek B-, és E-vitaminra van szüksége, hiszen ezekben gazdag a zab, de kalcium, kálium, magnézium és vas is található benne. Aki viszont nem szokott zabot enni, óvatosan kezdjen hozzá, mert béltisztító és ...

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (13) desszert (69) fűszer (9) gasztro túra (7) halak (14) húsok (61) ital (27) karácsony (19) kenyér (40) ki vagyok (1) könnyű (64) leves (24) négy szuper (22) nektek (37) pastamía (29) pénteki gyors (44) reggeli (25) saláta (15) tipp (26) ünnep (22) vega (62) vendégváró (18) Címkefelhő