Epres ruccolás bruschetta

Van élet a hagymányos paradicsomos változaton túl is!

Ha nem tudom, mit együnk reggelire, a bruschetta biztos, hogy mindig jó választás. Az év többségében paradicsommal és valamilyen "zölddel" (ruccola, spenót, madársaláta) készítem, de ilyenkor tavasszal kicsit csavarok rajta. A paradicsomot ugyanis lecserélem eperre. Elsőre furcsán hangozhat, de így is nagyon finom az olaszok népszerű reggelije. Íze kicsit édeskés, de egyben fanyar, amit én nagyon szeretek egyben (legalább annyira, mint az édeset és sósat együtt). :)

fullsizeoutput_36a.jpeg

Hozzávalók - 2 főnek
4 szelet baguette
1 marék eper
1 marék ruccola
méz, balzsamecet

Elkészítés
Egy tálban keverj össze 2 evőkanál balzsamecetet 1 teáskanál mézzel. Az epret tiszítsd meg és mérettől függően felezd, negyedeld, vagy vádj még kisebbre. Keverd össze a ruccolával, majd locosld meg a mézes balzsamecettel. Közben süsd meg a baguette szeleteket, majd tedd őket egy tányérra. Locsold meg jó minőségű extra szűz olívaolajjal, majd halmozz rá az epres ruccolás keverékből.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (13) desszert (76) fűszer (18) gasztro túra (7) halak (14) húsok (64) ital (30) karácsony (19) kenyér (47) ki vagyok (1) könnyű (74) leves (25) négy szuper (22) nektek (40) pastamía (33) pénteki gyors (45) reggeli (28) saláta (18) tipp (28) ünnep (26) vega (73) vendégváró (20) Címkefelhő