Mentás spárgakrémleves

Ha valami igazán frissítőre vágysz, ezt a levest válaszd!

Spárga szezonban általában már olyan meleg van, hogy nem nagyon vágyik az ember, gőzölgő krémlevesre. A spárgát azonban el lehet készíteni úgy is, hogy igazán üdítő legyen. Csak egy kis menta kell hozzá, és máris egy hűsítő fogás lesz belőle.

mentas_spargakremleves.JPG

Hozzávalók - kb. 4 agad
1 csomag zöld spárga
10-20 levél menta
só, bors
kevés tejszín

Elkészítés
A spárgáról távolítsd el a fás szárát, majd tedd egy lábosba annyi vízzel, hogy elfedje. Sózd és borsozd meg, majd főzd puhára. Hagyd, hogy egy kicsit kihűljön, add hozzá a mentaleveleket és egy botmixerrel turmixold össze. Önts hozzá néhány korty tejszínt, és főzd össze vele.  A tejszínből nem kell sok, csak annyi, hogy egy kicsit selymesebbek legyenek tőle az ízek. Ha kell, ízesítsd még sóval és borssal.
A levest melegen és hidegen is tálalhatod, kínálhatsz hozzá krutont. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (13) desszert (76) fűszer (18) gasztro túra (7) halak (14) húsok (64) ital (30) karácsony (19) kenyér (47) ki vagyok (1) könnyű (74) leves (25) négy szuper (22) nektek (40) pastamía (33) pénteki gyors (45) reggeli (28) saláta (18) tipp (28) ünnep (26) vega (73) vendégváró (20) Címkefelhő