Nyári zöldséges csirkecombok

2017. augusztus 09. 13:39 - Városi konyha

Csirkecombot ritkán szoktam készíteni, bár vannak ételek, amik igazán csak csirkecombból jók. Ilyen a most következő recept is, amit csakis combból szabad elkészíteni. Titka a vajon való átpirítás és a borban való sütés. Ettől olyan porhanyós lesz a hús, hogy már attól leomlik a csontról, hogy ránézel. :) 

img_0574.JPG

Hozzávalók - 2 személynek
4 csirke alsócomb, vagy 2 felsőcomb
4 szelet bacon
10 szem koktélparadicsom
1 piros kaliforniai paprika
1 szál sárgarépa
1 marék olívabogyó
1 teáskanál szárított rozmaring
2-3 babérlevél
1 dl vörösbor
só, bors, vaj, olívaolaj

Elkészítés
A csirkecombokat mosd meg, majd minden oldalát dörzsöld be sóval és borssal. Egy serpenyőben hevíts 1-2 evőkanál vajat és pirítsd meg a csirkéket. Olajon is elkészítheted, de sokkal jobb íze lesz a húsnak, ha vajon pirítod le. Ha kész, tedd egy hőálló tálba, szórd meg rozmaringgal, dobd mellé a paradicsomokat - a nagyobbakat vágd félbe - a csíkokra vágott paprikát és sárgarépát, valamint az olívabogyót. A combokat borítsd be a baconnel, majd locsold meg egy kis olívaolajjal, és öntsd rá a vörösbort.
160 fokos sütőben először letakarva süsd 35-40 percig, majd vedd le a takarást, és tedd vissza, amíg a bacon és a csirke bőre megpirul.
Sült krumplival tálald.