Cup-keksz

2017. augusztus 07. 10:56 - Városi konyha

Van cup-cake, és keksz. Akkor miért ne lehetne cup-keksz? Én most kipróbáltam, milyen, ha megkoronázunk egy szuper kekszet valamilyen finom kérmmel. Íme, ilyen lett:

 cup_keksz.jpg

Én nem csak a látvány szép, hanem az íze is jó. A ropogós keksz, kiegészül a lágy krémmel. Isteni!

Az ötlet onann jött, hogy mostanában a muffin típusú édességek helyett sokkal jobban szeretek kekszeket sütni. Tízóraira, uzsonnára ezeket majszolom. Az Oreo féle töltött kekszekkel Dunát lehet rekeszteni, ezért gondoltam egyet, és a krémet nem a kekszek közé nyomtam, hanem a tetejükre. Így létrejött a cup-keksz.

Az első verzióm bazsalikomos keksz volt, citromos mascarpone krémmel.

Hozzávalók a kekszhez - 20 db
150 g vaj
50 g nádcukor
50 g fehér cukor
225 g liszt
1 csipet só
1 tojás
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál apróra vágott friss, vagy szárított bazsalikom

Hozzávalók a krémhez
1/2 dobozos mascarpone
1 nagy citrom
3-4 evőkanál porcukor

Elkészítés
A keksz hozzávalóit mérd ki egy tálban, és gyúrd össze. A tésztából nedves kézzel formázz 20 egyforma golyót, majd tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és pihentesd 1 órát hűtőben. Ezalatt melegítsd fel a sütőt 180 fokra. Egy óra elteltével a folyókat osztd szét két tepsin, majd tedd a sütőbe 10-12 percre.
Míg a kekszek sülnek, keverd ki a krémet: egy tálba kanalazd a mascarponét, add hozzá a cukrot, a citrom héját, majd a levét és keverd össze. A krémet töltsd egy habzsákba. 
Ha a kekszek kihűltek, a tetejükre a krémből készíts kis kalapot. Bazsalikom levéllel díszítve tálald.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://varosikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr3312725318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.