Nyári túrókrém

2017. augusztus 04. 09:47 - Városi konyha

Ha túrókrém, akkor a körözött jut az ember eszébe elsőként, pedig sokféle módon el lehet készíteni.

A túró semleges ízének köszönhetően, számtalan fűszerrel lehet ízesíteni, és feldobható zöldségekkel és gyümölcsökkel is. A nyári melegben ez a hűsítő verziót szoktam készíteni, majd jól behűtöm, és görögdinnyével kínálom. De mártogatósnak is fel lehet szolgálni, baguette-tel, sonkával, sajtokkal körítve.

turokrem.JPG

Hozzávalók
250 g tehéntúró
1 pohár joghurt
2-3 evőkanál citromlé
fél kígyóuborka
egy marék olívabogyó
egy csokor menta
só, bors

Elkészítés
A túrót és a joghurtot tedd egy tálba és keverd össze, míg krémes nem lesz. Sózd, borsozd és add hozzá a citromlevet is, majd keverd össze.
Az uborkát vágd kis kockákra, majd a mentát is aprítsd fel. Add a túróhoz, és jól keverd össze. A tetejére szórd rá az olívabogyókat és díszítsd egy kis mentával.