Szárított paradicsom

2017. augusztus 02. 12:44 - Városi konyha

Könnyű dolga van a déli országokban élőknek, mert csak feldobják a paradicsomot a háztetőre és néhány nap alatt (persze úgy, hogy éjszakára azért be kell venni) elkészül a napon szárított paradicsom.

aszaltparadicsom03.jpg

A kánikulában ezt a módszert megpróbálhatja az, aki kertes házban él, és nem fél attól, hogy a tetőt ellepik majd a madarak, és a helyett, hogy nekünk készülne a paradicsom, ők lakmároznak be belőle. Ezért jó hír, hogy van egy másik módszer, méghozzá a sütés - abban az esetben, ha nincs aszaló géped. Tudom, ez nyáron nem túl csábító, mert ki szeretné 35 fokban még a sütőt is óráig járatni, de megéri!

A kész paradicsomokat akár magában is fogyaszthatjuk azonnal – legalább is én nagyon szeretem csak úgy rágcsálni a szárított paradicsomot, de csinálhatunk belőle pestót, eltehetjük olajban különböző fűszerekkel, vagy sajtokkal, de kerülhet tésztába, vagy panninibe is.

Izzítsd be a sütőt 100 fokra, míg melegszik, vágd félbe a paradicsomokat és távolítsd el a magjait. Tedd őket egy tepsibe, locsold meg olívaolajjal, szórd meg tengeri sóval, és mehetnek aszalódni. A paradicsomok méretétől függően 3-5 óra kell nekik a sütőben. Amíg elkészülnek, jól zárd be a konyhaajtót, te pedig menj, és strandolj egyet! :)