Spenótos batyu

2017. július 17. 09:50 - Városi konyha

Az utóbbi időben rákattantam a Pinterestre, órákig tudnék egyhuzamban böngészni az ételek, a grillezés, a konyhai kiegészítők és a kerti konyhák között. Persze sok „érdekes” dolgot is talál itt az ember, néha egy-egy videó, már a jóízlés határát súrolja, de lehet innen ötleteket is meríteni, nem is keveset. Valamint arra is jó, hogy ha nem sikerül egy-egy ételről készített kép, vagy miután megettük, akkor jut eszembe, hogy „basszus, nem fotóztam”, biztos, hogy mindenhez találok illusztrációt.

A spenótos batyu ötletét is egy kép adta. Leveles tésztából általában vendégváró falatokat szoktam csinálni – krémmel töltött tekercseket, kis húsos táskákat, sajtos falatkákat – pedig, ha tartalmasabb tölteléket készít az ember, könnyű nyári vacsora is lehet belőle. Egy salátával kiegészítve biztos, hogy jóllakik vele mindenki. A húsimádók fel is turbózhatják a lenti receptet: egy kis sült sonkával, vagy baconnel kiegészített verzióra még  férfiak sem fognak nemet mondani. :)

img_0861.JPG

Hozzávalók – 2 személynek
1 csomag azonnal felhasználható leveles tészta
20 dkg spenót
1 dl tejszín
1 tojás
só, bors, szerecsendió, olívaolaj

Elkészítés
A spenótot mosd meg, papírtörlővel szárítsd le, majd egy serpenyőben forró olajon párold meg. Ha már összeesett, ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Forgasd össze, és öntsd fel a tejszínnel. Rotyogtasd nagy lángon, hogy a tejszín besűrűsödjön, és a tölteléknek krémszerű állaga legyen.
A leveles tésztát egy lisztezett deszkára tedd ki, és vágd négy részre. A közepére kanalazz a spenótból, majd a tészta négy sarkát fogd össze és csinálj kis batyukat. A tetejüket kend meg felvert tojással, és tedd 180 fokos sütőbe 15-20 percre.
Melegen, hidegen, és önmagában is finom, de kínálhatod valamilyen zöld salátával is. 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://varosikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9212667669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.