A tökéletes brownie
2017. május 24. írta: Városi konyha

A tökéletes brownie

Kívül roppanós, belül ragacsos, kicsit folyékony. Így tökéletes.

A brownie az egyik legnépszerűbb desszert, szinte minden étterem menüjében megtalálható. Ezért biztos, hogy mindenkinek van egy brownie, amit valahol kóstolt, és azóta is azt keresni, akárhol is egyen újra, vagy készítsen saját maga. Nekem ez a brownie ilyen: a tökéletes.
A recept Via barátnőmé. Már 7-8 éve, hogy vendégségben jártunk náluk, és ezt sütött nekünk. Azonnal lecsaptam a receptre, mert tudtam, hogy nem kell több szakácskönyvet és újságot bújnom, megtaláltam a legjobb brownie receptet. Ráadásul az elkészítése is annyira egyszerű, hogy nem lehet elrontani, így azok is bátran nekiállhatnak, akik még sosem sütöttek semmit.
Az alaprecept variálható, keverhetsz bele durvára vágott mogyorót, diót, mandulát, friss, vagy aszalt gyümölcsöket, összetört ropit, vagy karamell darabokat. De akkor sem fogsz csalódni, ha simán kóstolod egy kis fagyival.

 beownie01.JPG

Hozzávalók
140 g jó minőségű étcsokoládé
225 g vaj
175 g liszt
400 g nádcukor
4 tojás
1 rúd vanília kikapart magjai
csipet só

Elkészítés
A csokit a vajjal gőz fölött olvaszd fel. A cukrot a vanília magokkal, a tojásokkal és a csipet sóval keverd habosra, majd add hozzá a csokit. Keverd bele a lisztet is, majd öntsd egy szögletes magas falú, sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 fokos sütőben 25-30 percig süsd készre. A brownie akkor jó, ha a teteje már ropogós, de a közepe még ragacsos.

TIPP
Készítsd hozzá sós karamell krémet (recept hozzá itt), vagy szószt piros bogyós gyümölcsökből (recept itt, a cikk alján). 

süti beállítások módosítása